Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2012 15:31 - НАЙ-ВАЖНОТО ДЕЙСТВИЕ НА БОРСАТА Е... БЕЗДЕЙСТВИЕТО
Автор: trade2win Категория: Бизнес   
Прочетен: 2150 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Още със своите първи стъпки кандидат трейдърът научава двете основни действия в борсовата търговия – да купува, когато очаква поскъпване и да продава, когато очаква поевтиняване. Постепенно обаче начинаещият започва да разбира, че от него се изисква и още нещо, което макар и да не прилича на действие, се оказва много важно за неговото оцеляване на пазара. Това е неучастието.

Във всяка една сфера на дейност се изисква активност. За да постигне своите цели човек непрекъснато полага някаква усилия. Счита се, че с бездействие работа не се върши. Поговорката е, че лозето не иска молитва, а мотика. Народният гений обаче не споменава нищо за това, че преди да се хванеш за мотиката е нужно да направиш маркетингово проучване. Защото без този съвременен метод има голяма опасност да се окаже, че копаенето не е през нужния сезон или пък е в неподходящи климатични условия.

При търговията на финансовите пазари проучване е необходимо да се прави преди откриването на всяка една позиция. Това е период, през който трейдърът е неутрален. Той наблюдава и анализира пазара. Чака да види такова развитие на нещата, което да му позволи да прогнозира най-вероятното предстоящо движение и едва тогава да участва. Един от моите учители в борсовата търговия казва, че това е като ловецът, който се е притаил и дебне в засада

Няма печеливш трейдър, който не се въздържа.

През един от етапите на своето съзряване, начинаещият счита, че непрекъснато трябва да участва на пазара. Той се съпротивлява срещу нищонеправенето и счита, че когато е неутрален - бездейства. Чувства се сякаш е вън от играта и затова е склонен да отваря позиции без да има достатъчно убедителни основания за това.

Всъщност правилно е да се прави точно обратното. Опитният трейдър възприема неутралитета като важна и необходима част от играта. Той винаги се въздържа, когато няма ясно виждане какво точно се случва с даден инструмент и приема своето бездействие като предпазване от загуби.

Всъщност ако се върнем към двете основни действия в борсовата търговия, то те трябва да звучат така:

  • въздържаш се
  • действаш
Този подход се подкрепя и от поговорката: два пъти мери, един път режи



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trade2win
Категория: Бизнес
Прочетен: 270570
Постинги: 149
Коментари: 67
Гласове: 75
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930