Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2012 16:33 - БОРСОВАТА ТЪРГОВИЯ - ЕДНО КОЛЕКТИВНО И САМОТНО ЗАНИМАНИЕ
Автор: trade2win Категория: Бизнес   
Прочетен: 667 Коментари: 0 Гласове:
0



Финансовите пазари със сигурност са „най-населеното” място на света, защото участниците се измерват със стотици милиони, но в същото време борсовата търговия е едно твърде самотно занимание. Вие сте сам на пазара. Откривате вашите собствени позиции, сам взимате своите решения, а и последствията са изцяло за ваша сметка.

В процеса на своето развитие, всеки трейдър се среща с различни авторитети в борсовата търговия.  Това може да са преподаватели, брокери, професионални финансови съветници или пък хора, които са отдавна на пазара. Всички те имат богат опит и от тях може да се научи много, но това, от което се нуждаете, за да успеете на финансовите пазари е способността сам да взимате правилни решения, основани на вашия собствен анализ. Можете да намерите много съвети и идеи, можете да прочетете различни мнения и прогнози, но запомнете едно:

Никой не дава гаранция!

Всеки ден в ползваната от мен платформа за търговия професионални компании за технически анализ публикуват своите прогнози за деня. Те съдържат посока на движение, ниво на стоп, както и цена за „take a profit”. Направени са толкова достъпно, че единственото усилие, което се изисква от мен, е да въведа количество и да натисна бутона за въвеждане. Но да ви призная – никога не съм го правил. Ползвам съветите на професионалистите като ги сравнявам с моите собствени прогнози. В някои случаи сме на едно мнение, в други случаи – не. Понякога техните прогнози са много точни, понякога – грешат. Когато моят анализ съвпада с идеята на професионалистите, аз съм значително по-спокоен, когато сме на различно мнение – това е сигнал за внимание. Но във всички случаи аз отварям позиции само и единствено на базата на собствения си анализ и на сигналите, които лично аз виждам.

Моето лично мнение е, че не е полезно да се търгува с чужди идеи. Имате ли полза ако сте спечелили от нечия идея. Първо, не знаете дали това е случайно или не. Второ, не сте получили никакво удовлетворение. И трето, не сте научили нищо. Изобщо, ако спечелите, то е благодарение на идеята, а ако загубите – вината си е само ваша.

В същото време, играейки на базата на собствения си анализ, вие печелите дори когато сте претърпели финансова загуба. Всеки ударен стоп ви носи поука и опитност.  Всяка претърпяна загуба ви кара внимателно да прецените защо се е стигнало до нея – дали грешката е във вашия анализ или пък пазарът се е възползвал от изконното си право да ни излъже.

Не се бойте да правите грешки!

Колкото и да ви разказвам за моите грешки, това няма да ви донесе никаква полза. Вие трябва да направите вашите собствени грешки, да калите вашия собствен характер, да получите вашите собствени уроци. Или иначе казано, това са необходимите грешки на растежа.

Важното е загубите да са поносими и  да не се допуска растеж на грешките.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trade2win
Категория: Бизнес
Прочетен: 270334
Постинги: 149
Коментари: 67
Гласове: 75
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930