Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2012 17:27 - МОРСКИ ТРЕНИРОВКИ ЗА СВЕТА НА ГОЛЕМИТЕ ПАРИ
Автор: trade2win Категория: Бизнес   
Прочетен: 1412 Коментари: 0 Гласове:
1



Може ли докато си отмаряте край морето да добиете квалификация за успех на световните финансови пазари. Като индивидуален трейдър веднага ще ви отговоря утвърдително. Искам обаче да ви успокоя, че не ви препоръчвам да влачите навсякъде със себе си лаптопа и да търсите наоколо безплатна wi-fi мрежа, защото каква почивка би било това тогава. Точно напротив – предлагам ви да си лежите най-спокойно, мислите ви да се реят до хоризонта и обратно, а пред погледа ви да се редуват само и единствено морски изкушения.

Ето за какви морски тренировки става въпрос:

1 УПРАЖНЕНИЕ. Лежите си на плажа, лениво поглеждате към синьото небе и си мислите какъв прекрасен ден ще бъде днес. Така неусетно задрямвате под сянката на чадъра и изобщо не забелязвате как неусетно времето се е променило. Събуждате се от заплашителни гръмотевици, а над главата ви сиви буреносни облаци са покрили цялото небе. Бързо се изправяте, намирате си чадъра, издухан някъде по пясъка, изтупвате си хавлията от пясъка и тръгвате по стоте стъпала към квартирата си, доволен, че сте изпреварил поройния дъжд. Още докато отключвате вратата обаче усещате слънцето да ви напича силно по врата и с изумление откривате, че морският бриз е отвял облаците на юг, но на вас вече не ви се слиза отново до плажа.

2 УПРАЖНЕНИЕ: Излизате за вечерна разходка, а луната току що е изплувала от морските вълни и е стъпила голяма и оранжева на хоризонта. Веднага си спомняте народното вярване, че огнено сияние около нощното светило било предвестник на ветровито време през следващия ден. Благодарни сте на своята наблюдателност и решавате да си направите една целодневна разходка вместо да се ветреете на плажа. Още на сутринта се мятате на колата и дори не взимате бански и хавлия. До късния следобед успявате да изпълните целия набелязан маршрут, но се прибирате сварени в собствения си сос, защото сте уцелили най-задушния и горещ ден за цялата седмица.

3 УПРАЖНЕНИЕ: В свежата морска утрин вървите с бодра крачка по кея към пристанището за целодневен круиз с развлекателно корабче, с което трябва да посетите екзотична лагуна. Не обръщате внимание на старите рибари, които говорят покрай лодките си, че днес щели да си вземат почивен ден, защото очаквали да има буря. Напълно забравяте за думите на старците докато безгрижно се носите по гладката морската шир. Но скоро се сещате за тях, когато на връщане от лагуната вятърът ви прогони от откритата палуба, а големите сиви вълни заудряха малката черупка от всички страни.

Подобно на климатичните условия движението на финансовите пазари се подчинява на множество фактори и благодарение на сигналите, които виждаме в настоящия момент ние трябва да се научим правилно да прогнозираме бъдещото развитие. Някога си мислех, че сигналите са ясни като слънчев ден, по-късно започнах да се доверявам на чуждите мнения и градските легенди, но истински успех в борсовата търговия може да се постигне само благодарение на лично изстрадан практически опит.  




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trade2win
Категория: Бизнес
Прочетен: 270593
Постинги: 149
Коментари: 67
Гласове: 75
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930