Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2013 15:57 - ОБСЕБВАЩИЯТ ТРЕЙДИНГ
Автор: trade2win Категория: Бизнес   
Прочетен: 694 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 26.03.2013 14:00


Подобно на обсебваща любов, обсебващият трейдинг също е своеобразно разстройство на психиката. И в двата случая подобна връзка е мъчителна, болезнена и без бъдеще.

Патологично влюбеният трейдър е непрекъснато пред монитора. Той следи всяко движение на любимата си (графика), живее с пулса на нейния живот и е готов да откликне на всяко колебание на нейното настроение. Толкова е обсебен, че непрекъснато декларира чувствата си като отваря позиции винаги щом получи вътрешен порив за това. Във всеки един от тези случаи той разчита на взаимност от своята любима (борса) - хвърчи в облаците, когато го получи и се дълбоко се угнетява, когато тя не се съобрази с неговите желания.

Обсебеният трейдър живее с пулса на своята любима. Тя не напуска мислите му нито за миг. Дори, когато не е пред погледа му, тя съществува в неговото съзнание. Нашият герой мъчително преживява дори и кратките раздели със своята виртуална половина и се хвърля към монитора веднага след като стане от сън. Навсякъде той носи със себе си преносимия компютър, а безжичният интернет е важен за неговото съществуване също толкова, колкото и въздуха.

Подобно на патологичният влюбен обсебеният трейдър е в постоянно състояние на болезнена ревност. Неговият компютър работи от сутрин до вечер, за може непрекъснато да следи какво прави неговата любима (цена). Той преживява много болезнено всеки ударен стоп, защото счита това за предателство спрямо него и безкрайното му себеотрицание. За да преодолее своето огорчение нашият нещастник бързо отваря нови и нови позиции, с надеждата да върне благоразположението на господарката на своето сърце и финансово състояние.

Обсебващият трейдинг винаги съпътства нашия герой в ежедневието му. Той е загубил връзка с живата реалност като мисли и говори само за любимата си (борсова търговия). Загубил е апетит за всички радости в живота, а дори и през двата почивни дни на световните пазари не успява да откъсне мислите си от своя фетиш.

Както всяко друго обсебващо нещо, пристрастяването към трейдинга е вид разстройство на психиката. Затова ако усетите някой от описаните симптоми, бързо взимайте мерки и намерете здравословния баланс в чувствата си към световните финансови пазари, защото само това е начинът да получите взаимност от тях.



Тагове:   психика,   трейдинг,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trade2win
Категория: Бизнес
Прочетен: 269593
Постинги: 149
Коментари: 67
Гласове: 75
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930