Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2012 11:10 - ЕДИНСТВЕНИЯТ ВРАГ НА ВАШИЯ УСПЕХ ТОВА СТЕ САМИТЕ ВИЕ
Автор: trade2win Категория: Бизнес   
Прочетен: 1085 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.04.2012 11:27


Всеизвестен факт е, че много хора се провалят и губят пари на финансовите пазари.

Няколко са причините за това:

  • липса на знания,
  • недостатъчен практически опит,
  • слаба психическа устойчивост,
  • недисциплинираност и
  • слабохарактерност.

Това са причините. Сами забелязвате, че всички те са на едно единствено място - в човека, който виждате на огледалото срещу себе си.

Мнозина, които вече са направили първи срещи с търговията на финансовите пазара, ще кажат, че има още един „виновник” за неуспехите на борсата, а именно – коварният нрав на пазара. Наистина в неговото „поведение” могат да се открият много наченки на (зъл) разум. Много често пазарът сякаш ви прави напук – отказва да се предвижи във вашата посока, чуква ви стопа и се връща обратно, на косъм не достига до вашата поръчка “take a profit”, изобщо - прави си каквото иска и почти никога във ваша полза. Аз самият например, някога съвсем сериозно си мислех дали движението на цената не се води от някаква специално разработена програма, в която е заложено да „обира” стоповете на участниците.

Много отдавна не разсъждавам по този начин, дори съм готов да се изявя като адвокат на пазара, защото той нито се подчинява на някаква демонична програма, нито пък е някакво зло и жестоко същество. Вярно е, че неговото движение е резултат от действията на стотици милиони живи същества, но те нито ви познават, нито имат нещо против вас.

Да обвиняваме пазара за своите загуби е също толкова неуместно, колкото и да упрекваме снега, че ни е намокрил краката.

Сигурен съм, че всеки начинаещ е ругал и псувал пазара. Само че не е известен случай той да се е трогнал от това. Мога да ви уверя, че звукова връзка от вашия компютър в посока към финансовите пазари не съществува. Затова недейте да говорите на цената. Вашите реплики на молба или гняв изобщо не стигат до ушите й, а на вас не ви помагат да станете по-добър играч. Дори напротив – показват вашата неуравновесеност, неувереност и неопитност.

Не приемайте пазара за враг, който ви пречи да печелите. Това, което ние наричаме пазар, всъщност са колективните действия на неговите участници. Затова нашата задача като трейдъри е да синхронизираме своите действия с тези на останалите, да предвидим тяхната последваща посока, анализирайки логично това, което вече се е случило. Нашият успех в борсовата търговия има само един единствен враг и това сме самите ние.

Този принцип е основата на нашия успех в борсова търговия!




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trade2win
Категория: Бизнес
Прочетен: 270209
Постинги: 149
Коментари: 67
Гласове: 75
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930