Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2012 11:30 - БОРСОВАТА ТЪРГОВИЯ Е ЕДНО МНОГО ПРИЯТЕЛСКО МЯСТО
Автор: trade2win Категория: Бизнес   
Прочетен: 1595 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.04.2012 11:26


image

Сигурно сте чували, че на борсовия пазар всеки се стреми да ви вземе парите, както и вие се опитвате да вземете парите на други хора.

Погледнато глобално това наистина е така, защото парите на борсата нито се губят нито се създават, а само сменят притежателя си. Това движение на паричните потоци обаче се случва със съгласието на всички участници и е напълно доброволно. Никой не е ограбен, ощетен или репресиран по някакъв начин. Той е влязъл на пазара с ясното съзнание, че може да спечели, но може и да загуби. Ето защо борсовата търговия не е някакво враждебно място, където хората се стремят да си отмъкнат един на друг парите.

Когато вие решите да купите например някакъв инструмент, вие го правите с едно кликване на мишката почти мигновено само защото в същото време някой някъде съвсем по свое желание продава същия този инструмент. Наистина в мига на тази сделка става размяна на пари – в посока от вас към този непознат участник, но не може да се твърди дали в този момент някой е загубил или спечелил при тази сделка. Така например ако вие продадете същия този инструмент в един по-късен момент при една по-висока цена – ще реализирате някаква печалба. Печалба може да е реализирал и същият този непознат участник, от който купихте инструмента, ако преди това самият той го е купил на по-ниска цена.

Този пример има за цел е да ви покаже, че загубата или печалбата на пари на борсата не е по причина на това, че някой е успял да ви победи или да ви вземе парите насила, а се дължи само и единствено на решението, което вие самите сте взели.

Вярно е, че за да спечелите пари на борсата, някой в същото време трябва да ги загуби, както и когато вие претърпите загуба – от това някой някъде ще спечели. Но това не се случва при някаква директно противопоставяне или съревнование между двама ви, поради което борсовата търговия в никакъв случай не може да се определи като враждебно място.

Дори напротив, имам сериозни основания да заявя, че борсовата търговия е едно много приятелско място. Основното нещо, което е необходимо, за да се осъществи каквато и да е сделка е наличието на две страни – продавач и купувач. Освен това в момента на сделката двете страни трябва да имат и съгласие по отношение на цената. Едва тогава сделката става възможна. Има ли, според вас, друг бизнес при който във всеки един момент да ви е гарантирано, че има от кого да купите или има на кого да продадете. На финансов език това се нарича ликвидност и по този показател борсовата търговия със своите стотици милиони участници по целия свят е извън всякаква конкуренция. Като играч на борсата вие никога не може да се окажете в мъчителната за всеки бизнесмен ситуация да имате стока, която няма на кого да продадете или да имате пари и да не можете да намерите това, което искате да купите.

В това отношение ние трейдърите сме за завиждане!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trade2win
Категория: Бизнес
Прочетен: 270627
Постинги: 149
Коментари: 67
Гласове: 75
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930